Pengangkut Skid Belang Penghantar

Pengangkut Skid Belang Penghantar

Pengesan gelongsor tali pinggang penghantar digunakan secara meluas dalam bidang loji keluli, loji kuasa, lombong dan pelabuhan. Ia digunakan untuk mengesan keretakan antara tali pinggang dan roller memandu, ia boleh mengelakkan berlaku kemalangan serius dengan melancarkan malfungsi.

Maklumat produk

Pengesan gelongsor tali pinggang penghantar digunakan secara meluas dalam bidang loji keluli, loji kuasa, lombong dan pelabuhan.

Ia digunakan untuk mengesan keretakan antara tali pinggang dan roller memandu, ia boleh mengelakkan berlaku kemalangan serius dengan melancarkan malfungsi.


Pengesan skid tali pinggang (juga dikenali sebagai pelindung roda gelangsar tali pinggang) digunakan untuk mengesan kerosakan skid antara tali pinggang dan roller memandu, ia boleh mengelakkan berlaku kemalangan serius dengan melancarkan malfungsi. Ia digunakan secara meluas dalam bidang loji keluli, loji kuasa, lombong dan pelabuhan.


Maklumat teknikal

Pengesanan kelajuan tali pinggang: 0.5- 0.6 m / sec;

Voltan mengendalikan: AC220V50HZ;

Kapasiti hubungan: AC220V 5A;

Kesilapan kelajuan Sensor dan Belt: <>

Tetapan kadar tergelincir: sewenang-wenangnya.


Pelbagai produk

Prinsip kerja

Pasang pengesan skid tali pinggang pada bingkai penghantar antara menaik tali pinggang dan tali pinggang ke bawah, tekanan yang tepat antara roda sentuhan pengesan skid tali pinggang dan tali pinggang diperlukan. Tidak perlu kuasa pengesan skid tali pinggang, apabila kelajuan penghantar tali pinggang lebih lambat daripada nilai yang ditetapkan, pengesan skid tali pinggang akan mengeluarkan isyarat kawalan, kelajuan dapat disesuaikan sesuai kebutuhan.


Ciri struktur

Pengesan skid tali pinggang terdiri daripada relay, penyambung batang, roda sentuh dan pendakap, dan sebagainya. Pasang dengan mudah dan selamat. Shell diperbuat daripada aloi aluminium, permukaannya dikendalikan oleh teknologi penyaluran plastik elektrostatik. Tahap perlindungan boleh mencapai IP 67, ia boleh berfungsi di bawah keadaan yang teruk.


Pemasangan

Bingkai kimpalan pada penghantar, lengkapkan lengkung pada bingkai dengan pin pin dan pin cotter. Jarak antara roda sentuh dan pinggang tali pinggang adalah kira-kira 200-300 mm.


Manual pengguna

1. Mula kuasa, perhiasan cahaya merah, jika tidak mencapai kelajuan berputar set dalam masa 8 saat, penggera geganti, cahaya merah dan cahaya hijau bergemerlapan bersama-sama, jika mencapai kelajuan berputar set, lampu merah selalu normal dan masuk ke keadaan pengesanan;

2. Selepas masuk ke dalam keadaan pengesanan, dari isyarat pertama kekurangan kelajuan, jika kelajuan kekurangan berterusan selama 15 saat, penggera geganti, dan perhiasan cahaya hijau.

3. Secara berterusan 3 saat melebihi kelajuan berputar set, penggera dibatalkan.

4. Tekan kunci ujian kekurangan simulasi, penggera.

5. Tetapkan kelajuan putar


1) 0.5 m / s

2) 1.0 m / s

3) 1.5 m / s

4) 2.0 m / s

5) 2.5 m / s

6) 3.0 m / s

7) 3.5 m / s

8) 4.0 m / s


Catatan: tetapkan kelajuan berputar sebagai penggera berputar laju. Lapan suis kod dail digital ke kedudukan ON, sebagai contoh, jika kelajuan sebenar tali pinggang adalah 1.4 m / s, tekan NO. 2 beralih ke kedudukan ON, kelajuan penggera penggera ialah 1.0 m / s, kerana kelajuan tali pinggang adalah 1.0 m / s, kemudian penggera.

image001


Kabel sambungan dan Rajah

Kabel merah & kabel biru: masukkan kuasa 220V AC

Kabel hitam: relay output, pelabuhan biasa

Kabel putih: relay output, pelabuhan dekat biasa

Kabel hijau: relay output, port terbuka normal

image003

Hot Tags: penghantar skid conveyor belt, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat