Analisis masalah memakai vulcanizer

- Nov 29, 2018-

Mesin pemvulkan penghantar diperbuat daripada logam dan mempunyai kekerasan yang tinggi. Ia tertakluk kepada kejutan getaran dan daya pengkompaunan lain semasa pengeluaran dan operasi, menyebabkan jurang antara komponen dan menyebabkan pakai.


Kaedah pembaikan tradisional termasuk permukaan, penyemburan haba, memberus, dan sebagainya, tetapi kaedah ini mempunyai kelemahan tertentu: permukaan akan menyebabkan suhu permukaan bahagian menjadi terlalu tinggi, menyebabkan ubah bentuk atau retak bahagian-bahagian, mempengaruhi ketepatan dimensi dan penggunaan normal . Dalam kes-kes yang teruk, ia akan menyebabkan kerosakan; walaupun lintasan berus tidak mempunyai kesan haba, ketebalan lapisan melintang tidak boleh terlalu tebal, pencemaran adalah serius, dan aplikasi juga sangat terhad.


Pada masa ini, negara-negara Barat telah menggunakan kaedah komposit polimer untuk masalah di atas, dan prestasi komprehensif dan ciri pemprosesan mekanikal pada bila-bila masa dapat memenuhi keperluan dan ketepatan selepas pembaikan, dan juga dapat mengurangkan getaran kejutan peralatan semasa operasi. , Hayat perkhidmatan Extended. Kerana bahan itu adalah "pembolehubah" hubungan, apabila daya luaran memberi impak kepada material, material akan mengubah dan menyerap daya luaran, dan akan mengembangkan dan mengontrak dengan perkembangan atau penguncupan galas atau komponen lain, dan sentiasa mengekalkan ketat sesuai dengan komponen untuk mengurangkan peluang memakai.