Proses Operasi Mesin Vulkanisasi

- Nov 29, 2018-

1. Sebelum percubaan, periksa sama ada skala yang diperlukan dicapai dalam tangki bahan api, kemudian hidupkan mesin untuk memeriksa sama ada komponen berfungsi dengan baik dan sama ada lajur (plat bingkai) dilincirkan.

2. Perhatikan suhu plat panas semasa pemanasan. Sekiranya ia tidak memenuhi keperluan, ia mestilah diselaraskan di bawah bimbingan pengajar. Ia dilarang keras untuk bergerak sewenang-wenangnya.

3. Apabila meletakkan acuan antara plat panas, menghalang luka bakar atau menghancurkan kemalangan. Jangan letakkan acuan ke dalam acuan apabila plat panas meningkat.

4. Selepas acuan dimuat, bahagian tengah plat harus diletakkan, dan orang itu harus berdiri di tengah konsol. Apabila tekanan yang diperlukan dicapai selepas menutup acuan, motor dimatikan. Sekiranya syarat-syarat tidak dipenuhi, sila ubah oleh instruktor.

5, ambil acuan untuk menggunakan cangkuk besi untuk mengelakkan tangan menghancurkan. Apabila acuan dibuka, acuan melekat pada produk, dan acuan itu ditebang pada acuan untuk mengelakkan acuan daripada jatuh atau menggaruk kaki.

6. Jika mesin gagal, kuasa mesti dipotong serta-merta dan dilaporkan kepada guru. Ia dilarang keras untuk hapus bahagian-bahagiannya. Acuan dihancurkan dan ia dilarang keras untuk mengendalikannya.

7. Setelah percubaan selesai, potong bekalan kuasa, bersihkannya, dan isi rekod pemakaian selepas pengajar mengeceknya.