Mesin penghantar tali pinggang penghantar

Mesin penghantar tali pinggang penghantar

Tiga faktor utama yang mempengaruhi kualiti bersama penghantar tali pinggang ialah suhu vulcanizing, tekanan vulkanisasi dan masa vulcanizing. Pemvulkanan panas adalah proses pembuatan getah mentah yang menjadi getah tervulkan, dan bahagian bersama terpaku bersama untuk mendapatkan kekuatan pelekat yang lebih tinggi.

Maklumat produk

Tiga faktor utama yang mempengaruhi kualiti bersama penghantar tali pinggang ialah suhu vulcanizing, tekanan vulkanisasi dan masa vulcanizing. Pemvulkanan panas adalah proses pembuatan getah mentah yang menjadi getah tervulkan, dan bahagian bersama terpaku bersama untuk mendapatkan kekuatan pelekat yang lebih tinggi.


Pengenalan

Mesin vulkanisasi penghantar tali pinggang adalah jentera getah mudah alih yang terdiri daripada bingkai mesin, plat pemanasan atas dan bawah, plat hidraulik air, platen penebat haba, kabinet kawalan, pam air (pam manual atau pam elektrik) yang dikenali sebagai peranti bertekanan. Kekuatan aloi aluminium aloi kekuatan tinggi digunakan sebagai bingkai utama mesin pengudaraan.


Penghantar tali getah struktur peralatan vulcanizing getah

Pemvulkanis terdiri daripada bahagian-bahagian berikut.

1. Rasuk silang;

2. Pengapit;

3. Plat besi untuk kusyen;

4. Skru;

5. Nut;

6. Gasket;

7. paip lembut tekanan tinggi;

8. Pam ujian tekanan;

9. Plat penebat haba;

10. Plat Pemanas Atas;

11. kabel sekunder;

12. Kotak kawalan elektrik;

13. kabel utama;

14. Meletakkan plat pemanasan;

15. Hidraulik plat (sila lihat Fig1 secara terperinci)


image002


Penggunaan

Mesin pemvulkanan tali pinggang digunakan secara meluas dalam pengudaraan kanvas, nilon, tali pinggang tali keluli di tempat serta sambungan tali pinggang getah dengan ciri khas anti-karat dan tahan haba di bawah keadaan tanpa gas letupan (CH4) atau apa-apa gas berbahaya untuk menghancurkan logam yang diterima oleh kejuruteraan metalurgi, pengeluaran mineral, stesen janakuasa, jentera pelabuhan, kerja seni bina, kilang simen dan industri kimia, dsb.


Data teknikal:

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image003


Penyelenggaraan Vulcanizer

Sebagai alat bersama penghantar tali pinggang, peralatan vulcanizing getah harus dikekalkan dan diselenggara dengan cara yang sama seperti alat lain semasa dan selepas penggunaan untuk melanjutkan hayat perkhidmatan. Pada masa ini, mesin vulcanizing yang dihasilkan oleh syarikat kami mempunyai hayat perkhidmatan selama 8 tahun selagi ia diselenggarakan dengan baik.


Beri perhatian kepada isu-isu berikut semasa mengekalkan pemvulkanan tersebut:

1. Persekitaran penyimpanan pemvulkanan hendaklah disimpan kering dan berventilasi baik untuk mengelakkan kelembapan litar elektrik yang disebabkan oleh kelembapan.


2. Jangan gunakan mesin vulcanizing di luar pada hari-hari hujan untuk mengelakkan kotak kawalan elektrik dan plat pemanasan dari memasuki air.


3. Sekiranya persekitaran kerja lembap dan berair, apabila membongkok dan mengendalikan mesin vulcanizing, barang-barang di atas tanah perlu dibangkitkan, dan pemvulkan tidak harus bersentuhan langsung dengan air.


4. Jika plat pemanasan memasuki air akibat operasi yang tidak sesuai semasa penggunaan, hubungi pengeluar untuk pembaikan. Jika pembaikan kecemasan diperlukan, buka penutup pada plat panas, tuangkan air terlebih dahulu, kemudian tetapkan kotak kawalan elektrik untuk operasi manual, panas hingga 100 ° C, pastikan suhu selama setengah jam, dan keringkan garisan. Belang disambungkan dalam keadaan manual. Pada masa yang sama, pengilang harus dihubungi tepat pada waktunya untuk membuat penggantian keseluruhan garisan.


5. Jika pemvulkan tidak perlu digunakan untuk masa yang lama, plat pemanasan perlu dipanaskan setiap setengah bulan (suhu ditetapkan pada 100 ° C), dan suhu dikekalkan selama kira-kira setengah jam.


6. Selepas setiap penggunaan, air di dalam plat tekanan air perlu dibersihkan, terutamanya pada musim sejuk. Sekiranya air tidak dapat dibersihkan, getah plat tekanan air akan penuaan awal dan hayat perkhidmatan plat tekanan air akan berkurang. Kaedah pembebasan air yang betul adalah, selepas pemvulkanan dan pemeliharaan haba selesai, dan sebelum membongkar pemvulkan. Sekiranya air dibebaskan selepas mesin dibongkar, air di dalam plat tekanan air tidak boleh dibuang sepenuhnya.


Hot Tags: mesin penghantar tali pinggang penghantar, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat