Pemeliharaan Mudah Vulcanizer Belt

Pemeliharaan Mudah Vulcanizer Belt

Arphu terus menyediakan penghantar tali pinggang penghantar, alat penyambung penghantar, bahan-bahan di Wuxi, China. Ini vulcanizer tali pinggang mudah alih berfungsi stabil, mudah didirikan dan beroperasi, ia adalah mesin vulcanizing yang diperlukan untuk melakukan splicing di tempat di tapak untuk EP, NN, getah dan tali pinggang penghantar tali keluli.

Maklumat produk

Arphu terus menyediakan penghantar tali pinggang penghantar, alat penyambung penghantar, bahan-bahan di Wuxi, China. Ini vulcanizer tali pinggang mudah alih berfungsi stabil, mudah didirikan dan beroperasi, ia adalah mesin vulcanizing yang diperlukan untuk melakukan splicing di tempat di tapak untuk EP, NN, getah dan tali pinggang penghantar tali keluli.


Pengenalan

Conveyor Belt Vulcanizer adalah sejenis peranti khas untuk penyambungan tali pinggang & pembaikan dalam industri penghantar. Pengudaraan tali pinggang mempunyai bingkai bahan aloi aluminium yang tinggi, ringan, bekalan kuasa arus tiga fasa biasa, keseragaman suhu plat pemanasan, tekanan seragam (0 ~ 2Mpa) sistem bekalan air. Pengudaraan tali pinggang dilengkapi dengan Kabinet Kawalan Elektronik yang ringan, yang dihubungkan dengan kerangka utama oleh pemalam integratif dan kabel multi-teras. Mudah untuk beroperasi. Pada masa yang sama, ia mempunyai ciri-ciri pemanasan pantas, suhu seragam, kecekapan haba yang tinggi, dan sebagainya.


Pengudaraan tali pinggang adalah kelengkapan tambahan yang diperlukan untuk penghantar tali pinggang. Seperti yang kita ketahui, kecekapan kerja dan hayat sabuk boleh terus terjejas oleh kualiti tali pinggang bersama, terutamanya untuk tali pinggang penghantar kekuatan jarak jauh dan tinggi.


Permohonan

Pemvulkan tali pinggang digunakan secara meluas dalam pengvulkanan dan sendi tali pinggang kanvas, nilon, tali keluli, tali pinggang penghantar di tempat di metalurgi, perlombongan, loji kuasa, pelabuhan, bahan binaan, industri kimia, dan lain-lain, di mana tanpa bahan letupan yang mencukupi dan berbahaya gas yang boleh merosakkan logam. Ia juga boleh digunakan pada sendi vulcanizing dari sabuk ciri-ciri, seperti anti-karat, perlindungan haba, dan lain-lain.


Parameter teknikal

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image001


Struktur pemvulkan tali pinggang penghantar

Pengimbalan tali pinggang terdiri daripada bahagian-bahagian berikut.

1. Rasuk silang;

2. Pengapit;

3. Plat besi untuk kusyen;

4. Skru;

5. Nut; 6.Gasket;

7. paip lembut tekanan tinggi;

8. Pam ujian tekanan;

9. Plat penebat haba;

10. Plat Pemanas Atas;

11. kabel sekunder;

12. Kotak kawalan elektrik;

13. kabel utama;

14. Meletakkan plat pemanasan.

15. Hidraulik plat (sila lihat Fig1 secara terperinci)


image003


Ciri-ciri Penghantar Belang Vulcanizer

1. Pemanas Plat: ringan, mudah alih, tekanan dan keseragaman suhu;

2. Plat Air: tekanan tinggi boleh mencapai Max. 2.0 MPa (20 bar atau 290 psi);

3. Cross Beam: ringan & tinggi aloi aluminium tegangan.


Penyelenggaraan Vulcanizer

Sebagai alat penghantar tali pinggang penghantar, alat pemutar tali pinggang perlu dikekalkan dan diselenggara dengan cara yang sama seperti alat lain semasa dan selepas digunakan untuk melanjutkan hayat perkhidmatan. Pada masa ini, mesin vulcanizing yang dihasilkan oleh syarikat kami mempunyai hayat perkhidmatan selama 8 tahun selagi ia diselenggarakan dengan baik.


Beri perhatian kepada isu-isu berikut semasa mengekalkan pemvulkanan tersebut:

1. Persekitaran penyimpanan pemvulkanan hendaklah disimpan kering dan pengudaraan yang baik untuk mengelakkan kelembapan litar elektrik yang disebabkan oleh kelembapan;


2. Jangan gunakan mesin vulcanizing di luar pada hari-hari hujan untuk mengelakkan kotak kawalan elektrik dan plat pemanasan daripada memasuki air;


3. Sekiranya persekitaran kerja lembap dan berair, apabila membongkar dan mengendalikan mesin vulcanizing, barang-barang di atas tanah perlu dibangkitkan, dan pemvulkan tidak seharusnya bersentuhan langsung dengan air;


4. Jika plat pemanasan memasuki air akibat operasi yang tidak sesuai semasa penggunaan, hubungi pengeluar untuk pembaikan. Jika pembaikan kecemasan diperlukan, buka penutup pada plat panas, tuangkan air terlebih dahulu, kemudian tetapkan kotak kawalan elektrik untuk operasi manual, panas hingga 100 ° C, pastikan suhu selama setengah jam, dan keringkan garisan. Belang disambungkan dalam keadaan manual. Pada masa yang sama, pengilang harus dihubungi tepat pada waktunya untuk membuat penggantian keseluruhan garisan.


5. Jika pemvulkan tidak perlu digunakan untuk masa yang lama, plat pemanasan perlu dipanaskan setiap setengah bulan (suhu ditetapkan pada 100 ° C), dan suhu dikekalkan selama kira-kira setengah jam.


6. Selepas setiap penggunaan, air di dalam plat tekanan air perlu dibersihkan, terutamanya pada musim sejuk. Sekiranya air tidak dapat dibersihkan, getah plat tekanan air akan penuaan awal dan hayat perkhidmatan plat tekanan air akan berkurang. Kaedah pembebasan air yang betul adalah, selepas pemvulkanan dan pemeliharaan haba selesai, dan sebelum membongkar pemvulkan. Sekiranya air dibebaskan selepas mesin dibongkar, air di dalam plat tekanan air tidak boleh dibuang sepenuhnya.


Hot Tags: penyelenggaraan tali pinggang penyenggaraan mudah, China, pembekal, pengilang, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat