Tekanan Vulcanizing Hot Reliability

Tekanan Vulcanizing Hot Reliability

Teknologi pengudaraan tali pinggang penghantar adalah penggunaan peralatan vulcanizer untuk bertekanan dan tali keluli tali sendi tali sendi. Kunci proses pemvulkanan adalah untuk menentukan kaedah bersama yang sesuai, suhu pemvulkanan, tekanan vulkanisasi dan masa pemvulkanan.

Maklumat produk

Teknologi pengudaraan tali pinggang penghantar adalah penggunaan peralatan vulcanizer untuk bertekanan dan tali keluli tali sendi tali sendi. Kunci proses pemvulkanan adalah untuk menentukan kaedah bersama yang sesuai, suhu pemvulkanan, tekanan vulkanisasi dan masa pemvulkanan.


Pengenalan:

Mesin vulcanizing panas adalah jenis alat pengudaraan melalui menyusun kedua-dua hujung tali pinggang penghantar dengan bahan bahan getah mentah di antara, melalui alat pemanasan di mana badan bahan mentah cair dan kedua-dua hujung tali pinggang penghantar terikat bersama proses penekanan tekanan dan haba.


Tekanan vulcanizing panas adalah jentera getah mudah alih yang terdiri daripada bingkai mesin, plat pemanasan atas dan ke bawah, plat hidraulik air, platen penebat haba, kabinet kawalan, pam air (pam manual atau pam elektrik) yang dikenali sebagai peranti bertekanan. Kekuatan aloi aluminium aloi kekuatan tinggi digunakan sebagai bingkai utama mesin pengudaraan.


Ia digunakan secara meluas dalam metalurgi, perlombongan, simen, loji kuasa, pelabuhan, bahan binaan, industri kimia, dapat menjalankan tali pinggang penghantar panas vulcanizing panas dan memperbaiki secara berkesan.


Struktur mesin akhbar vulcanizing panas

Tekanan vulcanizing panas tali pinggang terdiri daripada bahagian-bahagian berikut.

1. Rasuk silang;

2. Pengapit;

3. Plat besi untuk kusyen;

4. Skru;

5. Nut;

6.Gasket;

7. paip lembut tekanan tinggi;

8. pam ujian tekanan;

9. Plat penebat haba;

10. Plat Pemanas Atas;

11. kabel sekunder;

12. Kotak kawalan elektrik;

13. kabel utama;

14. Meletakkan plat pemanasan;

15. Hidraulik plat (sila lihat Fig1 secara terperinci)


image002


Data teknikal:

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image003


Soalan Lazim

Soalan 1: Proses pemanasan menjadi lebih lama atau suhu tidak boleh mencapai 145 ° C. Jika anda menghadapi masalah di atas, anda harus menyemak langkah-langkah berikut.


(1) Pastikan plat penebat haba kayu diletakkan di antara plat pemanasan dan bingkai. Sekiranya plat penebat haba hilang, pemeriksaan kenaikan suhu dilakukan selepas memasang plat penebat haba.


(2) Jika suhu tidak dapat dinaikkan, periksa sama ada suis vulkanisasi di sudut kiri atas kabinet kawalan terbuka. Sekiranya ia terbuka, pemvulkan telah memasuki tahap pemeliharaan haba, dan suhu secara semula jadi tidak dapat meningkat.


(3) Dua keadaan di atas adalah normal tetapi tidak dapat dimanaskan, kita boleh memeriksa sama ada plat penebat haba basah. Jika plat penebat haba basah selepas menyentuh air, suhu plat pemanas hendaklah digunakan untuk mengeringkan suhu untuk memenuhi keperluan.


(4) Selepas lulus pemeriksaan di atas, jika masih tidak dapat memanaskan, sila hubungi pengilang untuk mendapatkan khidmat nasihat teknikal atau kembali ke kilang untuk dibaiki.


Penyelenggaraan akhbar vulcanizing panas

Sebagai alat penghantar tali pinggang penghantar, akhbar vulcanizing harus dikekalkan dan dikekalkan dengan cara yang sama seperti alat lain semasa dan selepas digunakan untuk melanjutkan hayat perkhidmatan. Pada masa ini, mesin vulcanizing yang dihasilkan oleh syarikat kami mempunyai hayat perkhidmatan selama 8 tahun selagi ia diselenggarakan dengan baik.


Beri perhatian kepada isu-isu berikut semasa mengekalkan mesin akhbar vulcanizing panas:

1. Persekitaran penyimpanan pemvulkanan hendaklah disimpan kering dan berventilasi baik untuk mengelakkan kelembapan litar elektrik yang disebabkan oleh kelembapan.


2. Jangan gunakan mesin vulcanizing di luar pada hari-hari hujan untuk mengelakkan kotak kawalan elektrik dan plat pemanasan dari memasuki air.


3. Sekiranya persekitaran kerja lembap dan berair, apabila membongkok dan mengendalikan mesin vulcanizing, barang-barang di atas tanah perlu dibangkitkan, dan pemvulkan tidak harus bersentuhan langsung dengan air.


4. Jika plat pemanasan memasuki air akibat operasi yang tidak sesuai semasa penggunaan, hubungi pengeluar untuk pembaikan. Jika pembaikan kecemasan diperlukan, buka penutup pada plat panas, tuangkan air terlebih dahulu, kemudian tetapkan kotak kawalan elektrik untuk operasi manual, panas hingga 100 ° C, pastikan suhu selama setengah jam, dan keringkan garisan. Belang disambungkan dalam keadaan manual. Pada masa yang sama, pengilang harus dihubungi tepat pada waktunya untuk membuat penggantian keseluruhan garisan.


5. Jika pemvulkan tidak perlu digunakan untuk masa yang lama, plat pemanasan perlu dipanaskan setiap setengah bulan (suhu ditetapkan pada 100 ° C), dan suhu dikekalkan selama kira-kira setengah jam.


6. Selepas setiap penggunaan, air di dalam plat tekanan air perlu dibersihkan, terutamanya pada musim sejuk. Sekiranya air tidak dapat dibersihkan, getah plat tekanan air akan penuaan awal dan hayat perkhidmatan plat tekanan air akan berkurang. Kaedah pembebasan air yang betul adalah, selepas pemvulkanan dan pemeliharaan haba selesai, dan sebelum membongkar pemvulkan. Sekiranya air dibebaskan selepas mesin dibongkar, air di dalam plat tekanan air tidak boleh dibuang sepenuhnya.


Selepas perkhidmatan jualan

Kami akan menguji produk kami sebelum mengeksport.

Jika terdapat kesalahan alam sekitar produk kami dalam Satu tahun, kami akan mengambil tanggungjawab untuk mengubah atau membaiki poducts baru untuk anda.

Lebih dari satu tahun, kami akan menyediakan aksesori (bahagian pemvulkan) untuk pelanggan kami, dan hanya mengenakan yuran aksesori.

Jika kekurangan tidak disebabkan oleh faktor buatan manusia atau operasi rosak, dll, kami mengambil tanggungjawab untuk produk kami dalam masa satu tahun.


Hot Tags: kebolehpercayaan tinggi tekan vulcanizing panas, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat