Splicing Belt Conveyor Hot

Splicing Belt Conveyor Hot

Penghantar splicing belt vulcanizer, alat untuk splicing dan membaiki pelbagai tali pinggang penghantar, digunakan secara meluas dalam simen, pelabuhan, kilang keluli, kimia, loji kuasa, dan sebagainya.

Maklumat produk

Penghantar splicing belt vulcanizer, alat untuk splicing dan membaiki pelbagai tali pinggang penghantar, digunakan secara meluas dalam simen, pelabuhan, kilang keluli, kimia, loji kuasa, dan sebagainya.

Arphu, sebagai pakar penyelenggaraan tali pinggang penghantar, merancang dan menghasilkan vulcanizer penghantar splicing panas.


Pengenalan

Splicing panas sering dilakukan di laman web ini, kedua-dua hujung sabuk disambungkan oleh vulcanization pada masa pemasangan. Prosedur ini memerlukan masa, suhu, tekanan untuk mengikat kedua-dua hujung. Sebaik sahaja bahan-bahan telah disejukkan, sambatan kuat yang lancar dan lancar adalah hasilnya.


Kami menyediakan tekan vulcanizing mudah alih untuk splicing panas. Ringkasnya, kami berusaha untuk membuat sendi splice anda kuat dan tahan lama. Ini adalah sebahagian daripada perkhidmatan kami!


Siri DLCBV Mesin splicing conveyor belt panas

Mesin penyambung splicing Hot elektrik adalah sejenis khas peralatan vulcanizing untuk splicing & membaiki tali pinggang conveyor EP, tali pinggang conveyor NN, tali pinggang penghantar dan tali pinggang tali keluli, dan lain-lain.


Komponen utama peralatan ini diperbuat daripada struktur keluli 5052R aloi aluminium berketumpatan tinggi, yang mempunyai jumlah kecil, berat ringan dan perhimpunan mudah dan disassembly. Kotak kawalan elektrik secara manual dan bersepadu secara automatik, dan peranti tekanan adalah struktur pneumatik jenis plat.


Struktur dan prinsip kerja

Bahagian utama penghantar penghalang DLCBV diperbuat daripada aloi aluminium berkekuatan tinggi.

Plat pemanasan atas dan bawah, plat penebat haba, plat air hidraulik, rasuk salib, bolt & kacang pengikat digunakan untuk mengeluarkan struktur. Plat hidraulik air ditekankan oleh pam air untuk memastikan proses pemvulkanan.


Tekanan vulkanisasi (0-2mpa) suhu vulkanisasi (suhu ambien 0 darjah Celsius - 200 darjah Celsius) dilakukan melalui kotak kawalan elektrik, kawalan automatik atau manual, masa pengvulkanan ditetapkan sewenang-wenangnya, dan isyarat penggera dihantar apabila ditakrifkan masa tercapai. Sambungan vulcanization tali selesai. Periksa rintangan penebat plat pemanas sebelum digunakan. Sekiranya terlalu rendah, ia perlu diberi tenaga dan dikeringkan sebelum digunakan.


Parameter teknikal

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image001


Maksudnya

Pemvulkanan digunakan secara meluas dalam pengvulkanan dan sendi tali pinggang kanvas, nilon, kord keluli, tali pinggang penghantar di metalurgi, perlombongan, loji kuasa, pelabuhan, bahan binaan, industri kimia, dan lain-lain, di mana tanpa bahan letupan yang mencukupi dan gas berbahaya yang boleh merosakkan logam. Ia juga boleh digunakan pada sendi vulcanizing dari sabuk ciri-ciri, seperti anti-karat, perlindungan haba, dan lain-lain.


Penyelenggaraan Vulcanizer

Sebelum mengendalikan pemvulkan, rintangan penebat plat pemanasan perlu diperiksa. Sekiranya terlalu rendah, plat pemanasan hendaklah dikeringkan dengan bertenaga sehingga nilai penebat mencapai 50mΩ untuk memenuhi keperluan operasi.


Semasa operasi atau pengangkutan, peralatan harus ditangani dengan ringan.

Jika menjalankan tugas operasi lapangan, kaedah kalis air perlu disediakan terlebih dahulu untuk mengelakkan peralatan rosak.


Selepas penggunaan pemvulkan, ia harus disimpan di dalam gudang di bawah syarat kurang daripada 85% kelembapan relatif, dan mengekalkan peredaran udara untuk mengelakkan hakisan oleh hujan atau salji. Letakkan tidur di bawah pemvulkan untuk mengelakkan meletakkannya di atas tanah secara langsung, yang dilarang.


Hot Tags: tali pinggang penghantar splicing panas, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat