Mesin Vulcanizer Panas

Mesin Vulcanizer Panas

Amalan telah terbukti menjadi kaedah gabungan yang paling ideal, yang dapat memastikan kecekapan bersama yang tinggi, dan mempunyai kehidupan bersama yang panjang dan mudah dipahami. Ciri yang paling penting dalam teknologi ikatan pemvulkanan baru ini ialah kesan ikatan yang lebih baik, dan hayat perkhidmatan tali pinggang dapat ditingkatkan dengan berkesan.

Maklumat produk

Amalan telah terbukti menjadi kaedah gabungan yang paling ideal, yang dapat memastikan kecekapan bersama yang tinggi, dan mempunyai kehidupan bersama yang panjang dan mudah dipahami. Ciri yang paling penting dalam teknologi ikatan pemvulkanan baru ini ialah kesan ikatan yang lebih baik, dan hayat perkhidmatan tali pinggang dapat ditingkatkan dengan berkesan.


Pengenalan

Mesin vulcanizer panas adalah jenis alat pengudaraan melalui menyusun dua hujung tali pinggang penghantar dengan bahan bahan getah mentah di antara, melalui alat pemanasan di mana badan bahan mentah cair dan kedua-dua hujung tali pinggang penghantar terikat bersama oleh proses penekanan tekanan dan haba.


ARPHU jenama conveyor belt jointing / patching machine menggunakan teknologi pemanasan elektrik. Ia adalah kelebihan terbesar ialah ia sama rata dipanaskan dengan menggunakan plat tekanan getah, mesin berfungsi lancar dengan tekanan seragam. Dan ia juga dilengkapi dengan kabinet kawalan elektronik automatik mudah alih, yang mudah dioperasikan dan mempunyai jangka hayat yang panjang.


Amalan telah terbukti sebagai kaedah gabungan yang paling ideal, yang dapat memastikan kecekapan bersama yang tinggi, juga sangat stabil, dan mempunyai kehidupan bersama yang panjang dan mudah dipahami. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan seperti proses menyusahkan, kos yang tinggi, dan masa operasi bersama yang panjang. Ciri yang paling penting dalam teknologi ikatan pemvulkanan baru ini adalah bahawa kesan ikatannya lebih baik, dan hayat perkhidmatan tali pinggang itu dapat diperbaiki dengan berkesan tanpa menyebabkan terlalu banyak pengaruh pada penggunaan normal mesin penghantar tali pinggang. Oleh kerana hayat perkhidmatan sendi pita itu berpanjangan, kebarangkalian kegagalan dalam operasi biasa mesin penghantar dapat dikurangkan dengan berkesan. Ia sesuai untuk tali pinggang penghantar dengan keamatan pengangkutan yang besar, jarak jauh dan beban besar.


Struktur mesin vulcanizer panas

Mesin vulcanizer panas terdiri daripada bahagian-bahagian berikut.

1. Rasuk silang;

2. Pengapit;

3. Plat besi untuk kusyen;

4. Skru;

5. Nut;

6. Gasket;

7. paip lembut tekanan tinggi;

8. Pam ujian tekanan;

9. Plat penebat haba;

10. Plat Pemanas Atas;

11. kabel sekunder;

12. Kotak kawalan elektrik;

13. kabel utama;

14. Meletakkan plat pemanasan;

15. Hidraulik plat (sila lihat Fig1 secara terperinci)


image002


Tiga tiga faktor utama yang mempengaruhi kualiti sendi tali pinggang penghantar ialah: suhu vulcanizing, tekanan vulcanizing dan masa vulcanizing.

Bahagian-bahagian utama penghantar tali pinggang mesin vulcanizer panas diperbuat daripada bahan aloi aluminium, ciri aluminium adalah permukaan halus, kekuatan tinggi.

Mesin penyejuk jenis panas yang dapat disejukkan akan sangat menjimatkan masa. Dari suhu vulcanizing hingga 60 ℃, ia hanya memerlukan 20 minit.

Penekan tali pinggang panas Vulcanizer tekan adalah ideal kerana ia akan mengurangkan pembaziran tali pinggang penghantar serta masa.


Data teknikal:

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image003


Soalan Lazim

Apabila pemanasan, suhu plat pemanasan tidak seragam, yang boleh menyebabkan sendi menjadi terikat. Langkah-langkah berikut perlu diperiksa.

(1) Periksa sama ada plat penebat haba rosak atau tidak, dan ini adalah penyebab utama suhu pemanasan yang tidak rata apabila plat penebat haba rosak;

(2) Jika plat penebat adalah baik, plat pemanasan boleh dipanaskan secara berasingan, dan kemudian termometer digunakan untuk menjalankan plat pemanasan. Jika ada masalah, kunci pemanasan dalaman mungkin rosak. Hubungi pengeluar untuk menyediakan elemen pemanasan untuk penggantian. Atau kembali ke kilang untuk dibaiki.


Penyelenggaraan Mesin Vulcanizer Panas

Sebelum mengendalikan pemvulkan, rintangan penebat plat pemanasan perlu diperiksa. Sekiranya terlalu rendah, plat pemanasan hendaklah dikeringkan dengan bertenaga sehingga nilai penebat mencapai 50mΩ untuk memenuhi keperluan operasi.


Semasa operasi atau pengangkutan, peralatan harus ditangani dengan ringan.

Jika menjalankan tugas operasi lapangan, kaedah kalis air perlu disediakan terlebih dahulu untuk mengelakkan peralatan rosak.


Selepas penggunaan pemvulkan, ia harus disimpan di dalam gudang di bawah syarat kurang daripada 85% kelembapan relatif, dan mengekalkan peredaran udara untuk mengelakkan hakisan oleh hujan atau salji. Letakkan tidur di bawah pemvulkan untuk mengelakkan meletakkannya di atas tanah secara langsung, yang dilarang.


Selepas perkhidmatan jualan

Kami akan menguji produk kami sebelum mengeksport.

Jika terdapat kesalahan alam sekitar produk kami dalam Satu tahun, kami akan mengambil tanggungjawab untuk mengubah atau membaiki poducts baru untuk anda.

Lebih dari satu tahun, kami akan menyediakan aksesori (bahagian pemvulkan) untuk pelanggan kami, dan hanya mengenakan yuran aksesori.

Jika kekurangan tidak disebabkan oleh faktor buatan manusia atau operasi rosak, dll, kami mengambil tanggungjawab untuk produk kami dalam masa satu tahun.


Hot Tags: mesin vulcanizer panas, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

You Might Also Like