Mesin Vulcanizing Panas untuk Sabuk Pengangkut

Mesin Vulcanizing Panas untuk Sabuk Pengangkut

Pemvulkanan panas bukan sahaja dapat mencapai kualiti sendi yang baik, rata dan lancar, tetapi juga boleh menjadikan kekuatan tarik sendi tali pinggang mencapai 85% hingga 90% daripada tali pinggang penghantar asal. Pemvulkanan panas mempunyai proses yang mudah dan operasi yang mudah, kos rendah dan berkualiti tinggi sendi tali pinggang.

Maklumat produk

Pemvulkanan panas bukan sahaja dapat mencapai kualiti sendi yang baik, rata dan lancar, tetapi juga boleh menjadikan kekuatan tarik sendi tali pinggang mencapai 85% hingga 90% daripada tali pinggang penghantar asal. Pemvulkanan panas mempunyai proses yang mudah dan operasi yang mudah, kos rendah dan berkualiti tinggi sendi tali pinggang.


Pengenalan

Kaedah pemvulkanan panas adalah untuk mengupas lapisan kanvas dan lapisan getah dari sebahagian tali pinggang penghantar bersatu menjadi satu langkah simetri mengikut bentuk dan sudut tertentu, gunakan simen vulkanisasi untuk mengikatnya, kemudian lulus reaksi vulkanisasi di bawah tekanan tertentu, keadaan suhu dan masa, getah mentah menjadi getah tervulkan, dan bahagian bersama terpaku bersama untuk mendapatkan kekuatan pelekat yang lebih tinggi.


Mesin pemvulkanan model DLCBV panas (berikut dipanggil "vulcanizer '' untuk pendek), mempunyai kelebihan isipadu kecil, mudah alih, tiga fasa bekalan kuasa umum, suhu seragam sistem pemanasan. Tekanan yang diedarkan dengan baik (0-2Mpa) yang dibekalkan oleh sistem hidraulik, dilengkapi dengan kabinet kawalan automatik dan menyambung plag bersepadu dengan kabel multi-teras. Setelah pemvulkan, penyambung splicing / penyambungan panas boleh dilakukan dengan mudah.


Ia kini digunakan secara meluas untuk sambungan vulcanizing di atas kanvas, nilon, penghantar dengan teras kabel keluli di dalam serta untuk sambungan tali pinggang getah dengan ciri-ciri khas anti-karat dan tahan haba di bawah keadaan tidak ada gas letupan atau mana-mana gas yang berbahaya untuk menghancurkan logam, yang diterima oleh kejuruteraan metalurgi, pengeluaran mineral, stesen janakuasa, pelabuhan jentera kerja seni bina atau industri kimia.


Kualiti sambungan tali pinggang akan mempengaruhi kecekapan kerja tali getah atau panjang nyawa secara langsung, terutamanya untuk jarak jauh dan penghantar kekuatan tinggi. Oleh itu, model vulcanizer DLCBV adalah aksesori yang diperlukan untuk peralatan penghantar tali pinggang getah.


Parameter teknikal

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image001


Ciri-ciri Penghantar Belang Vulcanizer

1. Pemanas Plat: ringan, mudah alih, tekanan dan keseragaman suhu;

2. Plat Air: tekanan tinggi boleh mencapai Max. 2.0 MPa (20 bar atau 290 psi);

3. Cross Beam: aloi aluminium ringan & ringan;


Pembungkusan

Butir-butir pembungkusan: Kes kayu-kayu yang meresap atau mengikut permintaan pelanggan

Pelabuhan: Shanghai

Masa utama: 15-20 hari


Penyelenggaraan pemvulkan

Sebelum mengendalikan mesin vulcanizing panas, rintangan penebat plat pemanasan perlu diperiksa. Sekiranya terlalu rendah, plat pemanasan hendaklah dikeringkan dengan bertenaga sehingga nilai penebat mencapai 50mΩ untuk memenuhi keperluan operasi.


Semasa operasi atau pengangkutan, peralatan harus ditangani dengan ringan.

Jika menjalankan tugas operasi lapangan, kaedah kalis air perlu disediakan terlebih dahulu untuk mengelakkan peralatan rosak.


Selepas penggunaan pemvulkan, ia harus disimpan di dalam gudang di bawah syarat kurang daripada 85% kelembapan relatif, dan mengekalkan peredaran udara untuk mengelakkan hakisan oleh hujan atau salji. Letakkan tidur di bawah pemvulkan untuk mengelakkan meletakkannya di atas tanah secara langsung, yang dilarang.


Hot Tags: mesin vulcanizing panas untuk tali pinggang penghantar, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat