Tekan Splicing Press Belt Ringan

Tekan Splicing Press Belt Ringan

Teknologi pengudaraan tali pinggang penghantar adalah penggunaan peralatan splicing tali pinggang untuk bertekanan dan sendi bon tali sendi tali pinggang penghantar. Kunci proses pemvulkanan adalah untuk menentukan kaedah bersama yang sesuai, suhu pemvulkanan, tekanan vulkanisasi dan masa pemvulkanan.

Maklumat produk

Teknologi pengudaraan tali pinggang penghantar adalah penggunaan peralatan splicing tali pinggang untuk bertekanan dan sendi bon tali sendi tali pinggang penghantar. Kunci proses pemvulkanan adalah untuk menentukan kaedah bersama yang sesuai, suhu pemvulkanan, tekanan vulkanisasi dan masa pemvulkanan.


Pengenalan:

Tekan splicing sabuk (selepas ini dirujuk sebagai mesin vulcanizing belt), badan utama diperbuat daripada aloi aluminium kekuatan tinggi. Bekalan kuasa biasa, keseragaman suhu, dengan kabinet kawalan elektronik sepenuhnya automatik, sistem tekanan bekalan 1.5 ~ 2MPa, kekuatan bersama boleh mencapai tali pinggang asal 90% atau lebih.


Mesin akhbar sabuk splicing digunakan secara meluas dalam metalurgi, perlombongan, simen, loji kuasa, pelabuhan, bahan binaan, industri kimia, dapat menjalankan tali pinggang penghantar panas vulcanizing panas dan memperbaiki secara berkesan.


Data teknikal:

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image001


Soalan Lazim

Fenomena bahawa tali pinggang itu terikat pada plat pemanasan selepas pemvulkanan selesai.

Sebabnya masalah ini ialah pengguna tidak mempunyai spacer seperti akhbar atau bubuk talcum di tengah-tengah plat pemanasan atas dan bawah sesuai dengan keperluan operasi. Plat pemanasan bersentuhan langsung dengan tali pinggang penghantar. Selepas masalah ini berlaku, hanya perlu membersihkan plat pemanasan. Dalam penggunaan seterusnya, ia tidak akan muncul lagi mengikut ketat mengikut prosedur operasi.


Penyelenggaraan sabuk splicing press

Sebagai alat bersama tali pinggang penghantar, tali pinggang splicing press harus dikekalkan dan dikekalkan dengan cara yang sama seperti alat lain semasa dan selepas penggunaan untuk memperluaskan hayat perkhidmatan. Pada masa ini, mesin vulcanizing yang dihasilkan oleh syarikat kami mempunyai hayat perkhidmatan selama 8 tahun selagi ia diselenggarakan dengan baik.


Beri perhatian kepada isu-isu berikut semasa mengekalkan pemvulkanan tersebut:

1. Persekitaran penyimpanan pemvulkanan hendaklah disimpan kering dan pengudaraan yang baik untuk mengelakkan kelembapan litar elektrik yang disebabkan oleh kelembapan;


2. Jangan gunakan mesin vulcanizing di luar pada hari-hari hujan untuk mengelakkan kotak kawalan elektrik dan plat pemanasan daripada memasuki air;


3. Sekiranya persekitaran kerja lembap dan berair, apabila membongkar dan mengendalikan mesin vulcanizing, barang-barang di atas tanah perlu dibangkitkan, dan pemvulkan tidak seharusnya bersentuhan langsung dengan air;


4. Jika plat pemanasan memasuki air akibat operasi yang tidak sesuai semasa penggunaan, hubungi pengeluar untuk pembaikan. Jika pembaikan kecemasan diperlukan, buka penutup pada plat panas, tuangkan air terlebih dahulu, kemudian tetapkan kotak kawalan elektrik untuk operasi manual, panas hingga 100 ° C, pastikan suhu selama setengah jam, dan keringkan garisan. Belang disambungkan dalam keadaan manual. Pada masa yang sama, pengilang harus dihubungi tepat pada waktunya untuk membuat penggantian keseluruhan garisan.


5. Jika pemvulkan tidak perlu digunakan untuk masa yang lama, plat pemanasan perlu dipanaskan setiap setengah bulan (suhu ditetapkan pada 100 ° C), dan suhu dikekalkan selama kira-kira setengah jam.


6. Selepas setiap penggunaan, air di dalam plat tekanan air perlu dibersihkan, terutamanya pada musim sejuk. Sekiranya air tidak dapat dibersihkan, getah plat tekanan air akan penuaan awal dan hayat perkhidmatan plat tekanan air akan berkurang. Kaedah pembebasan air yang betul adalah, selepas pemvulkanan dan pemeliharaan haba selesai, dan sebelum membongkar pemvulkan. Sekiranya air dibebaskan selepas mesin dibongkar, air di dalam plat tekanan air tidak boleh dibuang sepenuhnya.


Hot Tags: tekan splicing tali pinggang ringan, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat