New Electric Belt Vulcanizer

New Electric Belt Vulcanizer

Pemalsuan tali pinggang elektrik ARPHU menggunakan teknologi pemanasan elektrik. Ia adalah kelebihan terbesar ialah ia sama rata dipanaskan dengan menggunakan plat tekanan getah, mesin berfungsi lancar dengan tekanan seragam. Dan ia juga dilengkapi dengan kabinet kawalan elektronik automatik mudah alih, yang mudah dioperasikan dan mempunyai jangka hayat yang panjang.

Maklumat produk

Pemalsuan tali pinggang elektrik ARPHU menggunakan teknologi pemanasan elektrik. Ia adalah kelebihan terbesar ialah ia sama rata dipanaskan dengan menggunakan plat tekanan getah, mesin berfungsi lancar dengan tekanan seragam. Dan ia juga dilengkapi dengan kabinet kawalan elektronik automatik mudah alih, yang mudah dioperasikan dan mempunyai jangka hayat yang panjang.


Pengenalan:

Penghancur tali pinggang elektrik, komponen utama diperbuat daripada aloi aluminium kekuatan tinggi. Ia mengamalkan unsur pemanasan elektrik jenis cip untuk memanaskan badan, mempunyai kelebihan operasi yang stabil, kecekapan haba yang tinggi dan suhu seragam. Ia dilengkapi dengan kotak kawalan elektrik automatik yang ringan. Sistem tekanan dibekalkan dengan tekanan seragam 0-2MPa. Mudah untuk beroperasi dan mudah alih. Ia adalah lazim untuk menggunakan peralatan vulcanizing belt conveyor untuk membuat sendi dan pembaikan pelbagai tali pinggang penghantar dalam metalurgi, perlombongan, simen, loji kuasa, pelabuhan, bahan bangunan, industri kimia dan lain-lain.


Pengelupasan tali pinggang elektrik digunakan secara meluas dalam metalurgi, perlombongan, simen, loji kuasa, pelabuhan, bahan binaan, industri kimia, dapat menjalankan tali pinggang penghantar panas vulcanizing panas dan memperbaiki dengan berkesan.


Struktur pemvulkan tali pinggang elektrik

Pemvulkanis terdiri daripada bahagian-bahagian berikut.

1. Rasuk silang;

2. Pengapit;

3. Plat besi untuk kusyen;

4. Skru;

5. Nut;

6.Gasket;

7. paip lembut tekanan tinggi;

8. pam ujian tekanan;

9. Plat penebat haba;

10. Plat Pemanas Atas;

11. kabel sekunder;

12. Kotak kawalan elektrik;

13. kabel utama;

14. Meletakkan plat pemanasan;

15. Hidraulik plat (sila lihat Fig1 secara terperinci)


image002


Data teknikal:

1. Tekanan pemvulkanan: 1.0-2.0 MPa;

2. Suhu pemvulkanan: 145 ° C;

3. Perbezaan suhu permukaan plat tervulkan: ± 5 ° C;

4. Pemanasan masa (pada suhu normal hingga 145 ° C) <30>

5. Voltan: 220V / 380V / 415V / 440V / 480V / 550V / 660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

6. Pelbagai penyesuaian suhu: 0 hingga 199 ° C;

7. Pelarasan pemasa masa: 0 hingga 99 minit.


image003


Penyelenggaraan Vulcanizer

Sebagai alat bersama penghantar tali pinggang, peralatan vulcanizing getah harus dikekalkan dan diselenggara dengan cara yang sama seperti alat lain semasa dan selepas penggunaan untuk melanjutkan hayat perkhidmatan. Pada masa ini, mesin vulcanizing yang dihasilkan oleh syarikat kami mempunyai hayat perkhidmatan selama 8 tahun selagi ia diselenggarakan dengan baik.


Beri perhatian kepada isu-isu berikut semasa mengekalkan pemvulkanan tersebut:

1. Persekitaran penyimpanan pemvulkanan hendaklah disimpan kering dan berventilasi baik untuk mengelakkan kelembapan litar elektrik yang disebabkan oleh kelembapan.


2. Jangan gunakan mesin vulcanizing di luar pada hari-hari hujan untuk mengelakkan kotak kawalan elektrik dan plat pemanasan dari memasuki air.


3. Sekiranya persekitaran kerja lembap dan berair, apabila membongkok dan mengendalikan mesin vulcanizing, barang-barang di atas tanah perlu dibangkitkan, dan pemvulkan tidak harus bersentuhan langsung dengan air.


4. Jika plat pemanasan memasuki air akibat operasi yang tidak sesuai semasa penggunaan, hubungi pengeluar untuk pembaikan. Jika pembaikan kecemasan diperlukan, buka penutup pada plat panas, tuangkan air terlebih dahulu, kemudian tetapkan kotak kawalan elektrik untuk operasi manual, panas hingga 100 ° C, pastikan suhu selama setengah jam, dan keringkan garisan. Belang disambungkan dalam keadaan manual. Pada masa yang sama, pengilang harus dihubungi tepat pada waktunya untuk membuat penggantian keseluruhan garisan.


5. Jika pemvulkan tidak perlu digunakan untuk masa yang lama, plat pemanasan perlu dipanaskan setiap setengah bulan (suhu ditetapkan pada 100 ° C), dan suhu dikekalkan selama kira-kira setengah jam.


6. Selepas setiap penggunaan, air di dalam plat tekanan air perlu dibersihkan, terutamanya pada musim sejuk. Sekiranya air tidak dapat dibersihkan, getah plat tekanan air akan penuaan awal dan hayat perkhidmatan plat tekanan air akan berkurang. Kaedah pembebasan air yang betul adalah, selepas pemvulkanan dan pemeliharaan haba selesai, dan sebelum membongkar pemvulkan. Sekiranya air dibebaskan selepas mesin dibongkar, air di dalam plat tekanan air tidak boleh dibuang sepenuhnya.


Soalan Lazim

Soalan 1: Proses pemanasan menjadi lebih lama atau suhu tidak boleh mencapai 145 ° C. Jika anda menghadapi masalah di atas, anda harus menyemak langkah-langkah berikut.


(1) Pastikan plat penebat haba kayu diletakkan di antara plat pemanasan dan bingkai. Sekiranya plat penebat haba hilang, pemeriksaan kenaikan suhu dilakukan selepas memasang plat penebat haba.


(2) Jika suhu tidak dapat dinaikkan, periksa sama ada suis vulkanisasi di sudut kiri atas kabinet kawalan terbuka. Sekiranya ia terbuka, pemvulkan telah memasuki tahap pemeliharaan haba, dan suhu secara semula jadi tidak dapat meningkat.


(3) Dua keadaan di atas adalah normal tetapi tidak dapat dimanaskan, kita boleh memeriksa sama ada plat penebat haba basah. Jika plat penebat haba basah selepas menyentuh air, suhu plat pemanas hendaklah digunakan untuk mengeringkan suhu untuk memenuhi keperluan.


Hot Tags: vulcanizer tali pinggang elektrik baru, China, pembekal, pengeluar, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

You Might Also Like