Cross Beam Conveyor Belt Spot Repair Vulcanizer

Cross Beam Conveyor Belt Spot Repair Vulcanizer

DLCBV-I Cross conveyor belt belt spot repair vulcanizer digunakan secara khusus untuk membaiki saiz kecil pecah dan bentuk tali pinggang penghantar untuk lebar tali pinggang melebihi 1400 mm, sesuai untuk EP, Nylon, Kanvas dan tali pinggang keluli.

Maklumat produk

DLCBV-I Cross conveyor belt belt spot repair vulcanizer digunakan secara khusus untuk membaiki saiz kecil pecah dan bentuk tali pinggang penghantar untuk lebar tali pinggang melebihi 1400 mm, sesuai untuk EP, Nylon, Kanvas dan tali pinggang keluli.


Pengenalan

Semasa menjalankan penghantar, disebabkan oleh sebab bahan berat, penurunan atau masalah peralatan boleh mengakibatkan kerosakan bentuk tali pinggang penghantar, maka kita harus memperbaikinya dengan segera.


Ciri-ciri utama Cross beam conveyor belt spot repair vulcanizer adalah saiz kecil, ringan dan pengendalian mudah. Plat pemanasan semua elektrik (elemen pemanasan cip dengan penebat yang selamat dan boleh dipercayai), suhu seragam, penggunaan tenaga yang rendah dan kecekapan terma yang tinggi. Kotak kawalan elektrik dikawal secara automatik, sensitif, mudah dan boleh dipercayai. Peranti tekanan dicirikan oleh jenis plat, tekanan air, tekanan besar dan keseragaman, dan sebagainya.


Maklumat teknikal:

1. Pemanas saiz plat: 350 * 350 mm;

2. Maks. Saiz pembaikan: 250 * 250 mm;

3. Tekanan kerja: 0.5-1-1 MPa;

4. Kuasa diberi nilai: 2.0 KW;

5. Pemanasan masa <30>

6. Pemasa menyesuaikan julat: 0-99 minit;

7. Suhu menyesuaikan suhu: 0-200 ;

8. Voltan: 220-660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa;

9. Pembaikan lebar tali pinggang: 650 mm - 2200 mm.


Pelbagai produk:

Sekiranya lebar tali pinggang> 1400 mm, sila pilih Vulcanizer Repair Cross Beam Spot.

Model

DLBRV-I

Balok silang balok pembaikan bulu mata

Jenis tali pinggang penghantar

Kanvas, tali pinggang nilon dan tali keluli

Julat lebar (mm)

650-2200

Saiz maksimum untuk pembaikan tali pinggang (mm)

250 × 250

Saiz plat pemanasan (mm)

350 × 350

Vulcanizing suhu 145 ℃

Boleh laras 0-200 ℃

Jumlah kuasa (Kw)

2

Voltan (V)

220-660V, 50 / 60HZ, 3 Fasa

Perbezaan suhu plat pemanasan tervulkan

± 3

Tekanan pemvulkanan (Mpa)

0.5

Masa hangat (minit)

<>


Penyelenggaraan Vulcanizer

Sebagai alat penghantar tali pinggang penghantar, mesin pemvulkanan harus dikekalkan dan dikekalkan dengan cara yang sama seperti alat lain semasa dan selepas digunakan untuk melanjutkan hayat perkhidmatan. Pada masa ini, mesin vulcanizing yang dihasilkan oleh syarikat kami mempunyai hayat perkhidmatan selama 8 tahun selagi ia diselenggarakan dengan baik.


Beri perhatian kepada isu-isu berikut semasa mengekalkan pemvulkanan tersebut:

1. Persekitaran penyimpanan pemvulkanan hendaklah disimpan kering dan berventilasi baik untuk mengelakkan kelembapan litar elektrik yang disebabkan oleh kelembapan.


2. Jangan gunakan mesin vulcanizing di luar pada hari-hari hujan untuk mengelakkan kotak kawalan elektrik dan plat pemanasan dari memasuki air.


3. Sekiranya persekitaran kerja lembap dan berair, apabila membongkok dan mengendalikan mesin vulcanizing, barang-barang di atas tanah perlu dibangkitkan, dan pemvulkan tidak harus bersentuhan langsung dengan air.


4. Jika plat pemanasan memasuki air akibat operasi yang tidak sesuai semasa penggunaan, hubungi pengeluar untuk pembaikan. Jika pembaikan kecemasan diperlukan, buka penutup pada plat panas, tuangkan air terlebih dahulu, kemudian tetapkan kotak kawalan elektrik untuk operasi manual, panas hingga 100 ° C, pastikan suhu selama setengah jam, dan keringkan garisan. Belang disambungkan dalam keadaan manual. Pada masa yang sama, pengilang harus dihubungi tepat pada waktunya untuk membuat penggantian keseluruhan garisan.


5. Jika pemvulkan tidak perlu digunakan untuk masa yang lama, plat pemanasan perlu dipanaskan setiap setengah bulan (suhu ditetapkan pada 100 ° C), dan suhu dikekalkan selama kira-kira setengah jam.


Selepas setiap penggunaan, air di dalam plat tekanan air perlu dibersihkan, terutamanya pada musim sejuk. Sekiranya air tidak dapat dibersihkan, getah plat tekanan air akan penuaan awal dan hayat perkhidmatan plat tekanan air akan berkurang. Kaedah pembebasan air yang betul adalah, selepas pemvulkanan dan pemeliharaan haba selesai, dan sebelum membongkar pemvulkan. Sekiranya air dibebaskan selepas mesin dibongkar, air di dalam plat tekanan air tidak boleh dibuang sepenuhnya.


Hot Tags: cross beam conveyor belt spot repair vulcanizer, China, pembekal, pengilang, kilang, berkualiti tinggi, untuk dijual

Siasatan

Anda mungkin juga berminat